Új Prius

Egy új hibrid-legenda

Az eredeti Prius 1997-ben minden addigi szabályt felülírt, most pedig a vadonatúj modell állítja a forradalmian új hybrid technológiát az őt megillető helyre, vagyis a kortárs dizájn, a kiemelkedő hatékonyság és az innováció élvonalába.


Technológiai diadalmenet

Az új Prius minden téren jelentős előrelépést képvisel: a hybrid vezetési élmény új határokat lép át, az üzemanyag-fogyasztás példátlanul alacsony, a dizájn pedig kívül-belül lenyűgöző. Íme az új Prius, ami újra hybrid-legendává válik!

Hybrid vezetési élmény - amit imádni fog


Ebben a modellben mutatkozik be először az új globális Toyota padlólemez (Toyota New Global Architecture - TNGA), ami forradalmian újszerű építési módot és vezetési élményt biztosít. Az új Prius még magasabb szintre emeli a hybrid menetdinamikát, mivel az autó tömegközéppontja mélyebbre került, karosszériája merevebb lett, futóműve pedig tökéletesebb.

És ezzel még nincs vége, hiszen az új Toyota Hybrid System is sportosabbá vált: a hajtómű egyenletesebben adja le teljesítményét, és gyorsabban reagál a gázpedál lenyomására.

A suttogás is elég... még csendesebb lett


A városi autózás sosem volt még olyan relaxált és könnyed, mint egy Prius volánja mögött ülve. Most pedig már gyorsítás közben vagy az autópályán száguldva is feltűnik majd, milyen csendesen működik a Prius.

Ha ehhez hozzávesszük a tökéletes ergonómiát, a könnyen kezelhető kapcsolókat és a még kényelmesebb rugózást, bátran kijelenthetjük: a Prius utastere igazán tökéletes hely a kilométerek legyűréséhez.

Továbbra is páratlanul alacsony fogyasztás

Az új Priusban sikerült egy lépéssel tovább tökéletesítenünk népszerű hybrid technológiánkat: az új, könnyű és kompakt kialakítású elektromos rendszernek köszönhetően a fogyasztás példátlanul csekély, a teljesítmény pedig kifejezetten élvezetes.

Úttörő technológia - úttörő formavilág

A látványosan megújult Prius után garantáltan megfordulnak az emberek: a fekete C-oszlopok olyan hatást keltenek, mintha a tető az autó fölött lebegne, ugyanakkor a sportosan alacsony tetővonal és motorháztető, valamint a formás részletmegoldások mindenkiben várakozásteli izgalmat keltenek.

A Prius újszerű külső megjelenését még hangsúlyosabbá varázsolják a különleges LED lámpatestek, s a meglepően áramvonalas jármű erőlködés nélkül hasítja a levegőt.

A hi-tech rajongók mennyországa

Foglaljon helyet az új Prius vezetőülésében, és egy szempillantás alatt megérzi majd, hogy igazán különleges helyre került! Az üléshelyzet alacsonyabb, a kormánykerék pontosan ott van, ahol Önnek megfelel - szóval a cockpit igazán otthonos. A szürke és fekete árnyalatban rendelhető belső tér modern szemlélettel, lendületesen egyesíti a formát és funkciót, miközben a lágy tapintású anyagok és a fémszínű felületek - például a szellőzőket díszítő, jellegzetes Prius-embléma - modern, kortárs atmoszférát teremtenek a kabinban. Karcsú karosszériája ellenére az új Priusban öten is teljes kényelemben utazhatnak, s a tágas csomagtérnek köszönhetően az autó minden vásárló életstílusához kiválóan alkalmazkodik.

Az igazi különbség: az innováció

A Prius neve azt jelenti: 'elöl járni', s az autó most is hű maradt e szellemiséghez. Az utasok kellemes közérzetéről és kényelméről gondoskodó érzékelők sokaságától kezdve a kabin számos innovatív berendezéséig minden megoldás azt szolgálja, hogy az új Prius egyfajta hatodik érzékként szolgáljon, miközben Ön a vezetésre figyel.

Toyota Safety Sense: Minden veszélyhelyzetre felkészült

Az Ön biztonsága mindennél fontosabb számunkra, ezért az új Prius mindegyik változatában az alapfelszereltség része a Toyota Safety Sense, ami minden körülmények közt gondoskodik a biztonságos utazásról.

Az ütközés előtti biztonsági rendszer radarérzékelők és kamera segítségével érzékeli az autó előtti útszakaszon található gyalogosokat és járműveket. Ha a rendszer ütközésveszélyt észlel, hang- és fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt. Ha az autós nem fékez időben, a berendezés a fékek automatikus működtetésével megelőzi az ütközést, vagy mérsékli annak súlyosságát.

Az adaptív sebességtartó automatika milliméteres hullámhosszú radar segítségével automatikusan tartja a biztonságos követési távolságot, csökkentve ezzel a vezető terhelését a hosszú autópálya-szakaszokon.

A sávelhagyásra figyelmeztető rendszer kamerával figyeli a felfestett útburkolati jeleket az autó előtt, és ha a jármű az irányjelző használata nélkül kezd el kitérni a forgalmi sávból, hang- és fényjelzéssel figyelmezteti - szükség esetén pedig kormányzási nyomatékkal segíti - a vezetőt, hogy visszatérhessen a kijelölt sávba.

A Toyota Safety Sense automatikus távolsági világítása éjszaka a forgalom minden résztvevője számára optimális fényviszonyokat teremt. A szembejövő és a távolodó járművek lámpáit, valamint a közvilágítás erősségét egy kamera érzékeli. A biztonságos közlekedés érdekében a rendszer automatikusan vált a távolsági és a tompított fény között.

A jelzőtábla-felismerő rendszer többek közt a sebességkorlátozások és az előzési tilalmak jelzéseit is felismeri, és ezeket az új, színes TFT kijelző és a színes HUD segítségével jeleníti meg. A rendszer hang- és fényjelzéssel figyelmezteti a vezetőt, ha nem veszi figyelembe ezeket a korlátozásokat.

Egy autó, ami megelőzi a korát

1993-ban azt a célt tűztük ki magunk elé, hogy a tisztább jövő érdekében egy alacsony károsanyag-kibocsátású autót építünk. Alig négy év kellett hozzá, és már meg is született a világ első sorozatgyártású hybridje, a Prius.

A Prius minden egyes új modellgeneráció bevezetésével egyre tisztább üzemű, takarékosabb és modernebb lett - és legalább ennyire fontos, hogy segítségével a vásárlók újra felfedezhették az autózás felhőtlen örömét.

2016-ban pedig, a Prius negyedik generációjának bevezetésével megint újraírjuk a szabályokat...

Kapcsolat

Elérhetőségeink


Tel: +36-1-348-4070
E-mail: info@toyotadelpest.hu

Cím: 1097 Budapest, Gyáli út 42.

 

* A honlapon történő esetleges elírásokért felelősséget nem vállalunk. Az oldalon szereplő adatok informálisak, azok ajánlatadásnak nem minősülnek, kizárólag tájékoztatási céllal szerepelnek.

 

Nyitva tartás

Szalon:

hétfő-péntek: 08:00-18:00,
szombat: 09:00-13:00,
vasárnap: zárva

Szerviz:

hétfő-péntek: 07:30-17:00,
szombat-vasárnap: zárva

Instagram

Facebook